Ingrediencie

150 ghladkej múky

270 gmletých mandlí

50 gSweetFamily hnedého cukru

25 gmasla

1 lyžicaperníkového korenia

1 lyžicamlieka na potretie

1/2 lyžičkysóda bikarbóny

1/4 šálky medu

1vajíčko

celé mandle na ozdobu

Mandľové medovníky

AngieBakes - 10.11.2015 23:36  

Najprv si do menšieho hrnca dáme med, cukor a maslo a zohrievame na miernom plameni, až kým sa maslo a cukor neroztopia. Necháme vychladnúť. Do väčšej misy si preosejeme múku, pridáme mleté mandle, perníkové korenie, sóda bikarbónu, premiešame, pridáme vajíčko a nakoniec prilejeme medovú zmes. Celé spracujeme rukou na pevné cesto a uložíme na chvíľku do chladu.

Medzitým zapneme rúru na 180°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme na doske vysypanej múkou na cca 5 mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Uložíme ich na plech (netreba nechať veľa miesta medzi nimi, nenarastú veľmi).

Vajíčko s mliekom vidličkou prešľaháme a štetcom potrieme vrch medovníkov. Do stredu dáme celú mandľu a dáme piecť na cca 10-12 minút. Skladujeme v dobre uzatvárateľnej nádobe.

 

Komentáre

 
 

Podobné články