Ingrediencie:

Korpus:

170 g krupicového cukru

230 g hladkej múky

1 vanilkový cukor

6 vajec

6 PL oleja

3 PL teplej vody

Plnka:

500 g malín

250 g mascarpone

1 vanilkový cukor

100 g práškového cukru

250 g roztierateľného tvarohu

200 g kyslej smotany

250 g sladkej smotany 33%

Smotanová torta s malinami

- 19.07.2021 11:27  

 

Korpus:

Žĺtky od bielkov si oddelíme. Žĺtka spolu s olejom, cukrom a vodou vyšľaháme do svetlej peny. Jemne primiešame hladkú múku. Nakoniec zľahka primiešame aj vyšľahané bielky. Pripravené cesto nalejeme do formy s priemerom 26 cm a pečieme 30 minút pri 180°C

Plnka:

Všetky ingrediencie spolu zmiešame okrem malín. Upečený korpus si prekrojíme na dva rovnaké diely a jeden uložíme na dno formy 26 cm. Na korpus nalejeme polovicu smotanovej plnky a naukladáme na ňu polovicu z malín. Jemne ich popritláčame do plnky a prikryjeme druhým dielom korpusu. Zvyšnú plnku nalejeme na vrchný korpus a necháme vychladiť pár hodín. Po vychladení tortu dozdobíme čerstvými malinami a posypeme práškovým cukrom. 

 

Komentáre

 
 

Podobné články